Gép pályázat

Híreink

-

Az alábbiakban kívánunk tájékoztató jelleggel információkat közölni a hamarosan (2015 április közepe táján) megjelenő kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

Az alábbiakban kívánunk tájékoztató jelleggel információkat közölni a hamarosan (2015 április közepe táján) megjelenő kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

Természetesen a lentebbi információk a megjelenő rendelet fényében változhatnak, illetve módosulhatnak!

A támogatás jellege és célterületei

Vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása érdekében környezetbarát (energiatakarékos), az Irányító Hatóság (a továbbiakban: IH) által legkésőbb a vonatkozó rendelet hatálybalépésével (várhatóan 2015. május közepe) egyidejűleg IH közleményben közzétett, a jogcím vonatkozásában lezárt gépkatalógusban meghatározott kódok alapján azonosítható kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére. A támogatás mértéke 35%.

A támogatási kérelmekről a beérkezési sorrend alapján döntenek, az igényelt támogatás összege alapján megkülönböztetünk  kis (5.000.000 Ft alatt) és nagy értékű beruházásokat (5.000.000 Ft felett, de legfeljebb 50.000.000 Ft

Támogatási határozatok kiküldése várhatóan 2015 július hónapban fog megtörténni.

Megvalósítási és elszámolási határidő: 2015. szeptember vége!

Megvalósítási kötelezettség: 100 %

Egyéb speciális feltételek:

  • kérelem benyújtására – az induló vállalkozás kivételével – az jogosult, akinek a kertészeti tevékenységből származó üzemmérete eléri a 4 EUME-t;
  • a gépeket a rendelet hatályba lépését követően meg lehet vásárolni;
  • kizárólag azon traktorok támogathatóak, amelyek teljesítménye legfeljebb 75 kW;
  • a kis értékű kérelmek esetében nincsen pontozás, a benyújtás sorrendje dönti csak el a támogathatóságot;
  • nagy értékű kérelmek esetében támogatásra csak az a kérelem lehet jogosult mely a rendelet melléklete szerint minimum pontszámot elér.

A támogatási kérelem benyújtása

Támogatási kérelem elektronikus úton lehet benyújtani, de egy benyújtási időszakban kizárólag egy támogatási kérelmet lehet csak beadni be, kivéve, ha a támogatási kérelme tárgyában hozott jogerős elutasító döntéssel rendelkezik, vagy a korábban benyújtott támogatási kérelmét legkésőbb az újabb támogatási kérelem benyújtásával egyidejűleg visszavonja.

Minden egyéb kérdésben forduljon bizalommal hozzánk, az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

                Tel: +36-76/484-378, info@auditker.hu

További híreink

Újranyílik a pályázat! "Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása" 80%-os támogatással

Fagykár
»

Telephelyvezetőt keresünk nyírgyulaji telephelyünkre

Állás lehetőséget kínálunk
»

Oldalak