Lamborghini újdonságok 1

Híreink

-

Lamborghini SPIRE F/S/V VRT keskeny nyomtávú kertészeti traktor

Fokozatmentes váltó, fokozott hatékonyság az ültetvényekben

A Lamborghini Spire F/S/V VRT a kertészeti traktorok piacán több eddig nem látott felszereltséget és fejlesztést is tartalmaz:

VRT (variable ratio transmission) fokozatmentes váltó:

A keskeny nyomtávú szegmensben ritkaságnak számít a fokozatmentes váltó, pedig pont a gyümölcsös és szőlős gazdaságok használhatják ki legjobban az általa nyújtott lehetőségeket.

Lamborghini Spire F/S/V VRT

A VRT váltó lehetővé teszi, hogy mindig a felhasználási körülményeknek legmegfelelőbb menetsebesség illetve motorterhelés jöhessen létre.

Nem szabad már megelégedni a legjobb fogyasztással, amit – legyünk őszinték- elvileg 540 ECO TLT fordulattal szerelt traktor képesek biztosítani.

A munka gyorsasága, hatékonysága az, ami igazán jelentős előnyökhöz juttatja a gazdát. Mivel a fokozatmentes váltónál nincs a gép kezelőjére kényszerítve egy állandó haladási sebesség, ezért mindig az elérhető maximumot célozhatjuk meg vele. Így a területteljesítményünk jelentősen növekedhet, ami szintén a legoptimálisabb üzemanyag fogyasztást és a leghatékonyabb munkavégzést szolgálja.  

Az egyszerű kezelhetősége mellett meg kell jegyezni, hogy mindig több választási lehetőséget biztosít a felhasználónak.

Például az Automata /TLT /Manuális üzemmódok használata. A másik, hogy a kezelő meghatározhatja a „Power-Eco” potméter segítségével, hogy a traktor milyen motorfordulati tartományban dolgozzon. Ezzel gyakorlatilag a motor teljesítmény görbéből kiválaszthatjuk azt a részt, amely a munkánknak a legkiválóbb teljesítményt és fogyasztást eredményezi.

Lamborghini Spire F/S/V VRT 

Komfort

Mindenki tudja, hogy milyen kellemetlen a lábink közé venni a traktor váltóját. A síkpadlós fülke változat sokak vágyálma, ami ennél a típusnál adott.

Érzetben valójában egy sokkal tágasabb fülkét kapunk.

Az eddig szokványos kezelőszerv elhelyezéssel ellentétben, a traktor hasonlót kapott, mint a nagy traktorok joystick-es multi kartámasza. Ezen a kartámaszon könyökölve minden fontos kezelés közben használatos funkció elérhető.

Lamborghini Spire F/S/V VRT  

Előre, hátra, elindul, megáll, hátra, megáll, elindul, előre…

A gyümölcsösökben használt speciális gépek sok esetben igénylik a sűrű megállásokat, illetve a folyamatos irányváltásokat.  

Az elektrohidraulikus irányváltó tökéletesen kezeli ezt az igényt.

Technikailag  egy előremeneti és egy hátrameneti többtárcsás olajfürdős, több lamellás kuplungszerkezetet tartalmaz. Fontos(!) külön előrementi és külön hátramenti kuplung! Terhelés közbeni irányváltásnál fokozatosan engedi el az egyik kuplungot és kapcsolja a másik kuplungsort, így létre jön egy rántás nélküli irányváltás a motorfordulat változtatása nélkül.

Lamborghini Spire F/S/V VRT

Fokozzuk a komfortot és a menetstabilitást

Activ Drive és DTC az elsőhíd rugózás, menetstabilizáció és nyomaték szabályzás optimalizálását szolgálja.  A trapézkaros első kerékfelfüggesztés előnyei: nagyobb kormányzási szög, ezáltal jobb fordulékonyság.

A rugóztatott első kerekek miatt nagyobb biztonság, komfortosabb közlekedés és munka jöhet létre. A DTC (differenciálmű nyomaték szabályzása) rendszer elektronikus kuplungja kiszűri az oldalanként eltérő kerékcsúszást, aminek következtében a differenciál művet képes részlegesen a kerék csúszás függvényében zárni.

Alap felszereltségben természetes a jól bevált, egyenes elsőhidas, 100% -os differenciálzárral rendelkezik a traktor.

Lamborghini Spire F/S/V VRT

Létezik az elég hidraulikus teljesítmény

A gyümölcsösökben és szőlősökben sosem elég a hidraulikus csatlakozók száma és az átfolyás mennyisége. Különösen igaz ez a speciális cél munkaeszközöket használó gazdákra. A Spire F/S/V VRT traktorok rendelhetőek 100 l/min loadsensing hidraulika szivattyúval és akár 5 pár hátsó 4 pár első, elektronikusan vezérelt hidraulika csatlakozóval. Minden csatlakozónál programozható az átfolyás mennyisége és működési ideje. A csatlakozók mindegyike képes a szivattyú maximális teljesítményét átereszteni, tehát akár 100 l/min –t is.

Lamborghini Spire F/S/V VRT

Összegezve a fentebbi újításokat, a Lamborghini magasra tette a mércét minden tekintetben: komfort, használhatóság, hatékonyság, üzemanyag takarékosság.

 

További híreink

Pöttinger Vitasem kiállítási EXTRA AKCIÓ!

Kiállítási extra Pöttinger akció
»

Lamborghini SPIRE-F kertészeti és STRIKE univerzális traktorok készletről azonnal elvihetők

Lamborghini Strike
»

Oldalak