• Nyitvatartásaink:
  • GÉPKERESKEDÉS ÉS SZERVIZ: 8 - 17 H
  • ALKATRÉSZ ÜZLET: 8 - 16 H
  • FESTŐÜZEM: 7 - 15 H

Lamborghini múzeum

2018-06-29

Igazi szenvedély és varázslat várja a látogatókat a Lamborghini múzeumban

Irány Olaszország autó-motor völgye!

 

Igazi szenvedély és varázslat várja a látogatókat az olaszországi autó-motor völgyben, ahol Sant'Agata Bolognese városka ad otthont a Lamborghini múzeumnak.

Lamborghini múzeum

Az 1963-ban indult Lamborghini gyár teljes történetét bemutató kiállításon a kezdetektől napjainkig tekinthetünk be a kulisszák mögé. A múzeum nem csak a nagyszerű mérnök, Ferruccio Lamborghini magán autógyűjteményét, a sportkocsik és Lamborghini traktorok, valamint a teljes a gyár történetét tárja elénk, de időről időre újabb fantasztikus időszakos kiállításnak is helyet biztosít.

 

Movie-story

A múzeum idei időszakos kiállításán a leghíresebb Lamborghini „mozijárgányok” kapják a főszerepet. A bemutató május 20-tól október 31-ig látogatható. Megtekinthetjük azokat a szuperautókat, amelyek a rivalda fényben is megcsillantották dukkózásukat, mint az „Olasz meló” Miura P400-asa és az „Ágyúgolyó futam” Countach-ja. De a sor még közel sem ér véget, hiszen a „Rocky IV”-ben egy fekete Jalpa vonta magára a nézők figyelmét 1985-ben, a „Halálos iram 4.” –ben pedig egy LM002-es modell. S hogy pár igazán izgalmas autót is említsünk, mint a „Batmobile” ragyogó szürke Aventador-át és a „Doctor Strange” Huracan-ját. Csodálja meg a filmesek megvalósult álmaiként kiállításra érkezett járműveit.

Lamborghini múzeum

 

S hogy az izgalom a tetőfokára hágjon…

...aki végigsétál a gyártósorok között, a látvány garantáltan leveszi az embert a lábáról. Ki ne lenne kíváncsi, hogyan születnek a mágikus Lamborghini sportkocsik? Egy ilyen felejthetetlen élményért a gyárlátogatásokra már jóval korábban kell helyet foglalni. Érdemes időben elkezdeni a szervezést, hiszen aki ellátogat Sant'Agata Bolognese városába a múzeumba, annak ezt a túrát nem szabad kihagynia!

Lamborghini múzeum 

Lehet ezt még fokozni?

A 2001-ben nagyközönség előtt megnyitott múzeum az eredeti gyár tetején épült meg, így testközelből, ugyanott látható a gyártás és a szalagról legördülő jármű. Miért is izgalmas ez így egy helyen? Mert a gyár előtt mindig akad lehetőség egy-egy tesztvezetésre, ezért érdemes egy kicsit elidőzni a komplexum előtt. Ha szerencsénk van, az orrunk előtt gurulhat ki valamely Lamborghini csoda. S aki el tud csípni egy ilyen alkalmat, azt nem csak a látvány ragadja magával, hanem a sebesség is.

Lamborghini múzeum 

Lamborghini shop is található a gyárban, ahol megvásárolható rengeteg exkluzív ajándéktárgy az aprólékosan kidolgozott, részletgazdag makettek és számtalan divatcikk várja a fun-okat (is).

Lamborghini múzeum 

Bátran ki lehet jelenteni, aki egyszer már átlépte a múzeum kapuját, maradandó élménnyel távozott. Arról nekik is jó tudni, a kiállításon található járművek köre az állandó modellek mellett folyamatosan változik és megújul, sőt az időszakos kiállítás minden évben újabb káprázatos koncepcióra épül. Tehát annak is mutat újat, aki már korábban ellátogatott Sant'Agata Bolognese-be.

 

Ajánljuk mindenkinek!

 

A megközelíthetőség: https://www.lamborghini.com/en-en/experience/museum

A múzeum eredeti weboldala: https://www.lamborghini.com/en-en/experience/museum

Lamborghini múzeum 

 

Nyitva tartás

Minden nap:

április 1-től október 31-ig, 9: 30-tól 19: 00-ig.
november 1-től március 31-ig, 9: 30-tól 18: 00-ig.

Múzeumi zárva tartások:

május 20., 22. (kivételes bezárások),

május 21. (korai zárás 17.30-kor),

május 30. (korai zárás 17.00-kor)

augusztus 15.

december 25.

 

Gyár zárva:

június 2.

augusztus 6 – 27.

november 1, 2.

december 8.

december 24 – 31.

palyazatok