• Nyitvatartásaink:
  • GÉPKERESKEDÉS ÉS SZERVIZ: 8 - 17 H
  • ALKATRÉSZ ÜZLET: 8 - 16 H
  • FESTŐÜZEM: 7 - 15 H

A legszorgalmasabb gyümölcsbetakarító

2019-01-03

A kifejezetten magyar igényekhez fejlesztett automata meggy betakarító gép minimális emberi erő szükséglet mellett képes akár 60-80 fát is lerázni egy óra alatt...

Weremczuk Maja

a legszorgalmasabb meggyrázó

A kifejezetten magyar igényekhez fejlesztett automata meggy betakarító gép minimális emberi erő szükséglet mellett képes akár 60-80 fát is lerázni egy óra alatt, így a hazánkat is egyre inkább sújtó krónikus munkaerőhiány egyik jelentős gyógyírja lehet

VIDEÓ

Weremczuk maja automatic

Hogyan kerül „MAJA” a gyümölcsösbe?

Nem is akárhová, hanem éppen Magyarországra, ahol köztudott, hogy betakarításkor nem minden gyümölcsültetvényben lehet alkalmazni rázógépeket, mert jellemzően hazánkban a fák vastagabb törzse ezt nem teszi lehetővé.

Itt kerül „MAJA” a képbe, amit nevezhetünk egyszerűen hatékony megoldásnak is, de természetesen ennél sokkal többről van szó. Lássuk tehát!

 

Fókuszban a MAJA hajlított ponyvás gyümölcsrázógép

- Mit szólna hozzá, ha egy olyan lehetőséget tudnánk mutatni, ami nem csupán a tizedére csökkenti a betakarítási időt, számos munkafolyamatot automatizál, s emellett a gyümölcs minőségét megőrzi, sőt a fát is kíméli?

Most végre bátran kijelenthetjük, megérkezett egy olyan elérhető áru meggyrázó gép a lengyel Weremczuk gyárból, ami képes megreformálni a hazai gyümölcs betakarítást.

Nem lehet gond többé, ha Önnek idősebb meggy, szilva ültetvénye van, a MAJA gyümölcsrázógépet pontosan ilyen körülményekre fejlesztették ki.

Mi, akik ebben az országban élünk, pontosan tudjuk, a magyar gyümölcsnek nincsen párja. Az Auditker Kft. szívügyének tekinti a hazai gyümölcstermesztés hatékonyabbá tételével a magyar gazdák versenyképességének megőrzését. Nekik köszönhető, hogy egy ilyen technikai újítást jelentő gép az idei évtől nálunk is megjelenhet. Az Auditker Kft. és a Weremczuk vállalat közös projekt keretében fejlesztették a MAJA rázógépeket kifejezetten a magyarországi körülményekre.

Weremczuk maja automatic

Íme a magyar ültetvényekhez fejlesztett adaptáció

Az Auditker Kft. nem csupán azt tartja szem előtt, hogy jó minőségű import gépekkel lássa el a magyarországi termelőket, hanem a hazai körülményekhez igazított, az itteni termesztési szokásokhoz leginkább használható speciális finomításokkal és fejlesztésekkel adaptálja eszközeit. Így született meg a MAJA gyümölcsrázógép magyar változata, amelyet a vastag, akár 30 cm-es törzsű gyümölcsösökben is bátran ajánlanak.

AUTOMATIC hajlított ponyvás gyümölcsrázógép--

A lengyel Weremczuk MAJA automatic a sorozat legújabb modellje, amely magában foglalja a tisztítóegységet, így a rázást követően a gyümölcs a szalagról már tisztított állapotban közvetlenül a rekeszekbe kerül, készen arra, hogy eljusson a vevőhöz.  A hajlított ponyvaszerkezetnek köszönhetően a gyümölcs a ponyvára érve kevésbé sérül, ütődés mentes lesz, a szinte 100%-os rázás mellett egy nagyon jó minőségű, tiszta terméket produkál.

Az eddig ismert meggyrázók kiszolgálásához legalább 8 emberre volt szükség, ezzel szemben a Maja automatic mellé elég 3 munkás plusz a traktoros.A legújabb már elérhető távirányítású traktor technikával a traktoros egyidejűleg lehet a rázómester is a rázógépre szerelt kamerának köszönhetően. Egy óra alatt 60-80 fa rázására képes, így az egységgel körülbelül 0,5-0,7 hektár terület betakarítása valósítható meg naponta. A gép a tisztítást követően M 10-es rekeszekbe gyűjti a gyümölcsöt, ugyanakkor alapfelszereltségként rendelkezik hidraulikus konténerkezelő rendszerrel, ami megkönnyíti a feldolgozó ipar kiszolgálását.

A MAJA többi tagjához hasonlóan ennek a gépnek szintén 35 LE a vonóerőigénye. Az erős és masszív kivitelű gép jól manőverezhető, a hátsó forgó kerekek a traktor kabinjából kormányozhatóak. A rázóegység önállóan is állítható, az üzemeltetési finomhangolás pedig tovább fokozza a gép az ültetvény fáihoz való alkalmazkodását.

Tudja, mi a legfontosabb a fent felsoroltakon túl?

Amellett, hogy a gép megannyi pozitív paraméterével a gyümölcstermesztés egyik leghatékonyabb eszköze lehet, az ára szintén meggyőző lesz. Nem árulunk el titkot ezzel, de a hasonló tudású gyümölcsrázógépek árának közel a fele lesz.

„Hiszem, ha látom”- mondhatják sokan. Tegyen egy próbát, és higgyen a szemének!

A prémium kategóriát képviselő Weremczuk MAJA névre keresztelt gyümölcsrázógép, mint ahogy azt a név is sugallja, egy igazán szorgalmas betakarítógép. Az eszköz nagyszerűsége abban rejlik, hogy minimális emberi erő szükséglet mellett képes akár 60-80 fát is lerázni egy óra alatt.  A vibrációs elven működő kar a fa törzsét átkarolva károsodás nélkül rázza le a gyümölcsöt, ami a kocsányától elválva a lombkorona alatt kihúzott ponyvára kerül. A visszacsévélés után a gyümölcs a futószalagra jut, majd továbbítódik a rekeszekbe.

Weremczuk 

Ejtsünk szót a Weremczuk vállalatról, akiknek köszönhetjük a technika ezen remekét!

A gépgyártó cégek számára fontos a gazdák, termelők elvárásainak megfelelő modernizálás, így egyre többen fejlesztik gépeiket a felhasználók számára fontos kritériumoknak megfelelően.

Ilyen szemlélet mellett gyártja gépeit a lengyel Weremczuk gyár is.  A vállalat 1981 óta élenjáró kutatást folytat gyümölcsbetakarító gépek és ápoló-gépek terén. A tervezés, kivitelezés és folyamatos fejlesztés a Lengyel Tudományos Kutatóintézettel és a termelőkkel közösen folyik. Gépeik magas színvonalát számos rangos kiállításon elnyert díj és kitüntetés bizonyítja.

Betakarítógépeiket gyártják bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, málna, ribizli ültetvényekhez, illetve sárgarépa, zeller, petrezselyem, egyéb gyökérzöldség-félékhez. A cég palettáján szerepel továbbá számos fűnyíró-, ágaprító-, metszőgép, gyökérmetsző, aprómag vetőgép, alagútpermetező is.

Európa több országában, mint Lengyelországban, Belgiumban, Törökországban, Horvátországban, Portugáliában már bizonyítottak gépeik. S ezúttal Magyarország nyitja meg kapuit a gépek előtt.

A lengyel cég palettáján 3 típus található, ahol az opciók bővülésével nő a gépek professzionalitása és hatékonysága. Mindhárom modellre igaz a kis önsúly, az egyszerű kezelhetőség, a könnyű traktorhoz csatlakoztatás, minimális helyigény.

A "MAJA" gépek biztonság tekintetében megfelelnek az Európai Unió összes szabványának és követelményének.

Weremczuk maja automatic 

WEREMCZUK MAJA GYÜMÖLCSRÁZÓGÉPEK ALAP PARAMÉTEREI: 

  • Erősített vázszerkezet
  • Erőteljes rázórúd
  • Rázórúd hidraulikus oldalra mozgatás
  • Rázórúd hidraulikus fel és le mozgatás
  • Kormányzott kerekek
  • Szívásos tisztító ventillátor
  • Kopásálló szállítószalag hevederek
  • Ládázó egység – M10 rekeszhez
  • Választható ponyva méret:
  • 4000 mm x 5670 mm
  • 5000 mm x 5670 mm
  • 6000 mm x 5670 mm
  • Traktor motorteljesítmény igény: min 35 LE
  • Olajhűtő ventilátorral
  • Automata ponyvavisszahúzás-kikapcsolás
  • Pótkocsi vonófej a ládázó platformon
  • Közúti világítás
  • Kardántengely
  • Teljesítmény: kb. 1 fa/perc
  • Az egység 9,8 m hosszú

Legyen az újdonság részese!

palyazatok